Выпадающее меню

Выпадающее меню 2

Страницы

строка

Ізюмські футболісти ДЮСШ здобули 3 комплекти медалей !

04 февраля 2021

Положення "FORESTER LIGA - 2021"

 

«ЗАТВЕРДЖЕНО»

Голова Федерації Футболу Борівщини

_____________ В.Ю. Колеснік

6 лютого 2021р.

ПОЛОЖЕННЯ

Проведення Турніру з міні-футболу  «Форестер Ліга»

 с.м.т.Борова                                           06.02.2021р.

1. Цілі і завдання.

Змагання проводяться з метою :

Мета змагань - популяризація і підвищення престижу футболу і міні-футболу Борівському районі і в Україні в цілому, залучення до систематичного зайняття футболом жителів району, особливо молоді, для активного відпочинку і спілкування, формування здорового способу життя, популяризації футболу, підвищення рівня спортивної майстерності, фізичної, моральної і духовної культури людей.

 Завдання змагань :

Сприяння подальшому розвитку футболу в регіоні.

2. Час і місце проведення змагань.

Змагання проводяться з 6 лютого 2021 р.,  згідно з календарем.

Місцем проведення змагань є Фізкультурно-оздоровчий комплекс, що знаходиться на території смт. Борова, Борівського району Харківської області.

3. Керівництво проведенням змагань.

Загальне керівництво підготовкою і проведенням змагань здійснює організаційний комітет «Форестер Ліги». Безпосереднє проведення ігор покладається на організаційний комітет.

Склад Оргкомітету :

Беседін А.О. - організатор турніру;

Лисенко О.Г - організатор турніру;

Янкушенко С.Г - головний суддя змагань;

4. Учасники ліги.

         Учасниками ліги можуть бути міні-футбольні, футбольні команди, спортивні клуби і ДЮСШ, студентські колективи,  команди колективів фізичної культури підприємств, спортивних товариств, також команди, створені за місцем проживання учасників. Клуби, що беруть участь в турнірі зобов'язані виконувати і дотримуватися умов і рішень Оргкомітету. У заявочний лист від однієї команди дозволяється включити 19 гравців і одного представника,  які досягли 18 років на момент проведення змагань, і які не можуть бути незалежно від віку гравцями чемпіонату України першої і вищої ліг. Футболісти, яким не виповнилося 18 років до змагань допускаються тільки за довідками лікаря та з письмової згоди батьків, які беруть повну відповідальність на себе за наслідки приймання участі дитини в змаганні. Заявочний лист подається до старту чемпіонату. В день проведення чергового ігрового туру керівник команди заповнює протокол матчу, в якому вказує інформацію про гравців команди, що беруть участь в цьому ігровому турі. Участь гравців, незаявлених раніше на участь в чемпіонаті, не допускається. Керівники команд не можуть робити дозаявку і відзаявку гравців. Гравці, які включені до заявки команди на турнір, не можуть бути заявленні та перезаявленні  за інші команди до завершення турніру. Інщі обставини розглядаються виключно оргкомітетом.  Відповідальність за помилкові дані в заявочних листах несуть керівники організацій і тренери команди.

 5.Обов'язки команд.

    Кожна команда зобов'язана мати форму(однакові шорти, гетри і футболки, виготовленими промисловим способом) і м'яч для проведення матчу. М'яч на гру надає команда-хазяїн, згідно протоколу матчу. Якщо колір форм у команд співпадає, то команда-хазяїн, згідно протоколу матчу, одягає манишки. Гравець, що не має командної форми, суддею матчу до гри не допускається. Для початку гри команді необхідно мати не менше 3 гравців з числа заявлених, інакше після закінчення 15 хвилин їй зараховується технічна поразка(-:+) за нез'явлення на матч. При повторному нез'явленні, команда може бути відсторонена Адміністрацією турніру від участі в нім. Якщо команда, яка знялася зі змагань, провела половину і більше за матчі групового раунду, то її результати в турнірній таблиці зберігаються. Іншим суперникам зараховуються технічні перемоги(+:-). Якщо команда, яка знялася зі змагань, провела менше половини матчів групового раунду, то її результати анулюються. За 15 хвилин до початку гри представники команд зобов'язані заповнити протокол матчу. Гравці заносяться в протокол відповідно до номерів на футболках. На гру до протоколу вносяться прізвища і імена не більше 10 гравців з числа заявлених за команду в турнірі. За внесення до листа рапорту арбітра прізвища відстороненого від участі в матчах або незаявленого футболіста, команді зараховується технічна поразка (-:+), а команді суперниці технічна перемога (+:-). Якщо у матчі перемогла команда - суперниця, тоді рахунок залишається незмінним. Якщо до листа рапорту арбітра у складах обох команд внесені прізвища відсторонених від участі в матчах або незаявлених футболістів, тоді обом командам зараховується технічна поразка (-:-).

 Право перенесення матчів (в телефонному режимі до 18.00 год. за день до гри) тільки за згодою команди-суперниці належить Оргкомітету.

Догравання відкладеної (тільки за згодою обох команд) або не проведеної гри з поважних причин має відбутися протягом 14 днів з дня, визначеного календарем чемпіонату за узгодженням з Оргкомітету. У випадку недомовленості між командами, проведення матчу визначається Оргкомітетом.

Перенесені матчі повинні бути дограні за 1 тур до закінчення чемпіонату.

 6. Розподіл очків і місць в турнірній таблиці.

Місця команд визначаються по найбільшій кількості набраних очок(перемога - 3 очки, нічия - 1 очко, поразка - 0).

У разі рівності очків у двох і більше команд місця визначаються:

- по кількості набраних очок;

- по найбільшій кількості перемог в усіх іграх;

- по кращій різниці забитих і пропущених м'ячів;

- по кількості забитих м'ячів в усіх іграх.

При абсолютній рівності усіх показників місця команд визначаються головним суддею змагань за допомогою долі. У команди, що має у своєму пасиві технічну поразку, інші показники не розглядаються, і вона автоматично займає останнє місце серед команд з однаковою кількістю очок.

Після закінчення турніру, переможці визначаються раундом «Плей- офф», в якому беруть участь команди зайнявші в турнірній таблиці місця с першого по четверте. Раунд «Плей офф» складається з двох півфіналів та фіналу. В півфіналі зустрічаються команди які зайняли перше-четверте та друге-третє місця. Переможці цих пар зустрічаються у фіналі та визначають перше та друге місце турніру «Форестер Ліга» 2021р. Команди які зазнали поразки у півфінальних зустрічах грають між собою та визначають володаря третього місця.

 7. Суддівство і проведення матчів.

         Основні положення:

Гра складається з двох таймів по 20 хвилин і 5 - хвилинної перерви між таймами. Відлік часу робиться в повному об'ємі без зупинок і пауз, за винятком зупинок часу за рішенням арбітра у випадках ігрових моментів, пов'язаних з отриманням гравцями травм, неспортивної поведінки учасників змагань та ін. Суддівство змагань здійснюється суддями, рекомендованими Оргкомітетом. Арбітраж здійснюється відповідно до "Правил гри у футзал(міні-футбол)". Виключенням є відміна обмеження в передачах воротареві, такі передачі дозволені без обмежень. Призначення суддів на кожен тур в лігах чемпіонату здійснює головний суддя і затверджує Оргкомітет. Головний суддя повинен домагатися від посадовців негайного усунення виявлених порушень і недоліків в підготовці спортивної споруди до матчу. Представники граючих команд можуть звернутися до суддів тільки з дозволу головного судді змагань або представника Оргкомітету. Суддя матчу несе відповідальність за належне оформлення протоколу матчу, включаючи підписання його повноважними представниками обох команд. Якщо суддя не вніс до протоколу випадки дисциплінарних санкцій, травм футболістів, що мали місце в матчі, він відстороняється від обслуговування матчів. Тренер - представник команди, що відмовляється заповнювати протокол, піддається дисциплінарним санкціям. Перенесення ігор здійснюється Оргкомітетом чемпіонату за письмовою заявою представників команд, не менше чим за 5 днів до проведення гри.

8.Дисциплінарні проступки.

 Гравець, який отримав 3 попередження або вилучений з майданчика, автоматично пропускає один матч, наступний за нумерацією за поточним, згідно календаря турніру.  Покарання гравцеві за дисциплінарний проступок, внесений до протоколу матчу, визначає Оргкомітет.  За порушення порядку на майданчику команда може бути знята зі змагань Оргкомітетом.  У випадки, якщо видалений гравець відмовляється покинути майданчик і перешкоджає проведенню матчу, суддя зобов'язаний припинити гру.  Винний гравець дискваліфікується до кінця турніру, а команді зараховує поразку -: +.  Керівництво команди несе відповідальність за облік дисциплінарних санкцій на своїх гравців, за правильність заповнення протоколу і поведінку своїх уболівальників.  Керівники несуть відповідальність за поведінку футболістів своєї команди і не мають право втручатися в дії суддів матчу і головного судді змагань.  Якщо за рішенням судді матч припинений через недисциплінованої поведінки футболістів однієї з команд, то цій команді, за рішенням Оргкомітету, зараховується поразка -: +.  Якщо матч не закінчений з вини обох команд, або їх неявки на матч, то обом командам зараховується поразка якщо ця обставина не є форс-мажор.  Пропуском гри є неучасть дискваліфікованого гравця в наступних, фактично проведених командою, чергових матчах турніру.  За гри, в яких дискваліфікований гравець взяв участь, команді зараховується поразка.

  Отримані жовті картки обнуляються перед іграми плей-офф чемпіонату (чвертьфінали та півфінали, якщо вони передбачені в Положенні, і фінали), але червоні картки в цих іграх враховуються.

  У випадку, якщо останній тур, згідно календаря, зіграний раніше передостаннього, то дискваліфікації, отримані в даному матчі, переносяться на передостанній тур. Якщо гравець отримує видалення з майданчику суддею змагань, то команда до якої він належить, залишаеться на полі в меншості дві хвилини, або до пропущенного їми голу в власні ворота.

9. Протести

Команди мають право подати протест на факти (дії або бездіяльності), пов'язані з дотриманням «Правил гри» або порушенням Положення в частині проведення матчу.

Представник команди має право подати протест після закінчення гри, про що зобов'язаний негайно повідомити головного суддю. Подання протесту (короткий його виклад) відбивається в протоколі матчу. У змісті протесту повинні бути вказані причини, що послужили основою заяви претензії, а так само детально викладені обставини, пов'язані з порушенням Положення.

Не беруться до розгляду протести:

- несвоєчасно подані;

- не зафіксовані в протоколі матчу;

- на якість суддівства.

Обставини, на які є посилання в протесті, мають бути підтверджені доказами. Доказами є відеозапис матчу, запис в протоколі матчу, рапорти суддів матчу, рапорт представника Федерації і інші документи, сприяючі об'єктивному і повному вивченню обставин.

Особи, що подали протест, несуть відповідальність за достовірність і об'єктивність відомостей, що містяться в протесті.

Рішення з питань недисциплінованої поведінки футболістів, тренерів, офіційних осіб та фахівців команд, глядачів, інших осіб, які не визначені цим Регламентом, приймає ФФБ.

10. Нагородження.

Команда - переможець ліги нагороджуються кубком, дипломом і медалями. Команди, що зайняли призові місця, нагороджуються дипломами і  медалями. Кращий воротар, кращий гравець і кращий бомбардир  нагороджуються кубками і дипломами. Також, за зайняте перше місце команда нагороджується  фінансовим призом у розмірі 5000,00 грн, друге місце 3000,00 грн, третє місце 2000,00 грн

11. Фінансові витрати

Усі витрати, пов'язані з  нагородженням переможців ліги несе Адміністрація турніру.

 У обов'язку команди входить оплата суддів, медпрацівника та оператора - 200 грн одна гра.

12. Відповідальність команди, керівників та футболістів

Керівники футбольних команд і футболісти, які беруть участь у змаганнях, повинні виконувати всі вимоги Організаційного Регламенту, проявляючи при цьому високу дисципліну, організованість, повагу до суперників та глядачів.

У випадку недисциплінованої поведінки футболістів, офіційних осіб та глядачів однієї з команд, за рішенням арбітра, гра може бути припинена.

Керівники команд не мають права втручатися у дії арбітра. Вони несуть повну відповідальність за поведінку футболістів своєї команди.

Футбольні команди, які проводять матчі, несуть відповідальність за громадський порядок і безпеку до, під час та після гри на стадіоні і території, що до нього прилягає.

На футболістів, керівників команд, футбольні команди можуть бути накладені дисциплінарні та інші міри покарання за всі випадки порушення ними Організаційного Регламенту або недотримання Правил гри.

Підставами до притягнення до дисциплінарної відповідальності можуть бути: попередження, або вилучення, що записані в рапорті арбітра матчу.

Якщо гру було припинено з причин недисциплінованої поведінки футболістів однієї або обох команд, то їм зараховуються технічні поразки.

Якщо гру було припинено з причин відмови однієї з команд у продовженні гри, то команді зараховується технічна поразка (-:+) та додатково знімаються 3 набраних турнірних очки.

Якщо такий випадок буде мати місце повторно, то команда знімається з змагань; 

У разі припинення матчу з різних надзвичайних обставин, рішення про його результат, перенесення, або перегравання визначає Оргкомітет.

За вчинки, що є підставою для покарання, порушники підлягають дисциплінарним санкціям, або дискваліфікації на чергові матчі районних змагань.

При переході футболіста в іншу команду його дисциплінарні порушення («жовті», «червоні» картки) не анулюються.

Керівники та тренери команд зобов’язані вести ретельний облік дисциплінарних порушень (попереджень, вилучень) своїх футболістів, за які вони несуть персональну відповідальність.

Не може вважатися виконання строку дискваліфікації, якщо дискваліфікований гравець пропустив черговий календарний матч, який з будь-якої причини не відбувся.

13. Попередження, вилучення, відстороненння

Якщо футболіст отримав пряму червону картку, раніше отримана ним в цьому матчі жовта картка зберігає чинність.

Якщо матч переграється, попередження, отримані в ньому футболістами, скасовуються.

Попередження, отримані футболістами в матчі, де згодом зараховується технічна поразка однієї з команд або зняття команди з Чемпіонату, не скасовуються.  

Вилучення автоматично призводить до відсторонення у наступному матчі, навіть, якщо він згодом буде зупинений або відмінений. Оргкомітет може збільшити тривалість такого відсторонення.

Відсторонення, накладене на футболіста-тренера стосується його, як футболіста, так і тренера одночасно.

Попередження по завершенню сезону втрачають силу.

ПЕРЕЛІК

дисциплінарних санкцій за порушення

Зміст порушень

Дискваліфікація

1

Два попередження (2 жовті картки) в одному матчі

1 матч

2

Позбавлення команди-суперниці голу або очевидної можливості забити м’яч («фол останньої надії»)

3

Отримання футболістом у матчах чемпіонату 3 жовтих карток (картки у матчах чемпіонату і Кубку рахуються окремо)

4

За агресивну поведінку під час гри, в перерві та по закінченню матчу

5

За непристойні, нецензурні вислови та жести

6

Плювок у бік гравця, офіційної особи

7

Прояви расизму

8

Після отримання червоної картки за агресивну поведінку, непристойні, нецензурні вислови та жести до арбітра матчу

2 матчі і більше

9

Умисне ігрове порушення з метою нанесення травми

10

Бійка до, під час та після гри з суперниками або вболівальниками

3 матчі і більше

11

Масова бійка до, під час, після матчу

5 матчів і більше

12

Застосування фізичної сили до офіційних осіб (арбітрів, представників) до, під час, після матчу

6 місяців і більше

13

Умисне нанесення тяжкої травми гравцю, що привело до втрати працездатності

14.Форс-мажорні обставини

Якщо одна з команд учасників ліги, не змогла приїхати на матч через погодні умови, то рішення стосовно санкцій приймає виключно Оргкомітет змагань.

15. Карантинні обмеження

Дотримання вимог повязаних з карантинними обмеженнями покладаються на керівників команд учасниць змагань.

Беседін А.О.                                                          організатор турніру

Лисенко О.Г.                                                         організатор турніру

Янкушенко С.Г.                                                    головний суддя змагань

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.